Поліська територіальна громада
Київська область, Вишгородський район

Ідеї по ПДФО: брехня чи статистика Мінфіну?

Дата: 31.08.2023 15:20
Кількість переглядів: 228

Ідеї по ПДФО: брехня чи статистика Мінфіну?

Київське регіональне відділення Асоціації міст України

⁉Ідеї по ПДФО: брехня чи статистика Мінфіну?‼

💬«Існує три види брехні: брехня, нахабна брехня й статистика», – вираз Прем'єр-міністра Великої Британії Бенджаміна Дізраелі став актуальним під час підготовки Держбюджету на 2024 рік.

Мінфін листом від 16.08.2023 повідомив на всю країну, що з 2024 року в місцеві бюджети буде зараховуватись 60% ПДФО замість 64%, як це було раніше.

‼Що ж це за 4%?‼

"30 вересня 2021 році центральна влада під патронатом Президента України уклала з органами місцевого самоврядування Меморандум, за яким муніципалітети зобов’язались стримати тарифи на тепло, а центральна влада пообіцяла надати додаткові фінансові ресурси, зокрема 4% ПДФО.

Після заяви Мінфіну про бажання вилучити 4% ПДФО з бюджетів громад у 2024 Асоціація міст України вже 24.08.2023 надала відповідні розрахунки Парламенту, Уряду, Офісу Президента України, що 4% ПДФО недостатньо покриває потребу громад для стримування тарифів на тепло.

І тут Мінфін зрозумів, що розрахунків своєї позиції немає та листом від 28.08.2023 звернувся до регіонів з проханням терміново надати інформацію про використання додаткових 4% ПДФО.

Тобто, оголошуючи параметри місцевих бюджетів на 2024 рік без 4% ПДФО, Мінфін взагалі не володів інформацією і статистику для вищого керівництва держави та народних депутатів брав «зі стелі».

Сьогодні громади говорять про тиск з центру на місцевих начфінів, щоб ті «намалювали» дані про те, що грошей Мінфін дав більше, ніж витратили на тепло в 2022 році.

Але питання не тільки про це.

Маніпуляції Мінфіну з 4% ПДФО є приводом для Президента, Прем'єр-міністра та народних депутатів України поставити питання:

Обіцянка збільшити фінансування ЗСУ за рахунок вилучення «військового» ПДФО у громад – теж нахабна брехня?" - йдеться у блозі Оксани Продан на LB.ua

Детальніше читайте тут⤵

#ПДФО2024

 

LB.UA

Ідеї по ПДФО: брехня чи статистика Мінфіну?

«Існує три види брехні: брехня, нахабна брехня й статистика», – вираз Прем'єр-міністра В


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи бажаєте Ви щоб на території Поліської ТГ увімкнули вуличне освітлення?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь