Поліська територіальна громада
Київська область, Вишгородський район

З ДНЕМ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ!!!

Дата: 25.06.2021 15:19
Кількість переглядів: 1433

Фото без опису

Шановні жителі Поліської громади!

Щиро вітаю вас з національним святом – Днем Конституції України!   Цього року ми відзначаємо 25-у річницю прийняття Основного Закону держави.

  Прийняття Конституції, продовжуючи традицію українського державотворення, утверджує демократичний розвиток країни, закріплює за українським народом право на суверенітет і самовизначення.

   Людина, її здоров’я, честь, гідність, недоторканість і безпека є найвищою соціальною цінністю у державі. Тільки нам будувати суспільство, в якому будуть створені всі умови для всебічного розвитку особистості, де пануватимуть гуманізм і справедливість.

  Бажаю вам міцного здоров’я, добробуту і затишку у ваших родинах, мудрості і далекоглядності, високих досягнень, успіхів у праці та нових звершень заради реалізації принципів Основного Закону України – народовладдя, гуманізму та законності. Нехай злагода, мир та добро панують у серцях кожного, а у душі міцніє почуття гордості за Батьківщину та нашу громаду! 

  

З повагою,

Селищний голова                                                           Олена ГАРАЩЕНКО

Фото без описуФото без опису

25 років тому  Україна  ухвалила  свою Конституцію. Цей документ, після Акту про проголошення незалежності України, став другим наріжним каменем у будівництві української демократії.

Ухвалення Конституції супроводжувалось складним процесом переговорів  у Верховній раді України, адже 25% мандатів в тодішньому парламенті отримала Комуністична Партія України.  Втім, після дебатів тривалістю майже 24 години, 28 червня 1996 о 9 годині 18 хвилин року Верховна Рада таки ухвалила Конституцію України.

Основний закон України складається з 161-ї статті.  Конституція  говорить  про права і свободи українців, про повагу та гідність, недоторканість житла і право на свободу думки та слова, територіальну цілісність та недоторканність існуючих кордонів, про невід’ємне право на життя кожної людини в Україні і багато чого іншого, що притаманно конституціям виключно демократичних суспільств.

Окрім цього, в Конституції визначено стратегічний напрямок України до Євроатлантичної інтеграції, а українська як державна мова також гарантується саме  Конституцією.

Щоденний обов’язок громадянина України плекати  принципи, які закладені в Конституції, щоб вони були не лише на папері, а стали дороговказами для українців на непростому шляху до  будівництва української держави. 

Знаково, що саме в рік, коли Україна святкує 30-ліття своєї Незалежності та 25-річчя Конституції, предтеча  сучасного закону «Конституція гетьмана Пилипа Орлика» повертається до України. Латинський примірник документу протягом століть зберігався у Швеції.

Відновлення історичної пам’яті та справедливості, повернення до самоусвідомлення себе європейською нацією – це складний шлях, яким зараз крокує український народ. Та з вірою у себе та повагою один до одного ми збудуємо успішну європейську Україну.

 

 

Слава Україні!

Героям Слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь