Поліська територіальна громада
Київська область, Вишгородський район

Апаратна нарада

Дата: 17.05.2021 22:32
Кількість переглядів: 1310

17 травня селищний голова Олена Гаращенко провела засідання апаратної наради за участі керівників структурних підрозділів виконавчого органу та керівників комунальних підприємств та установ.

Селищний голова, підбиваючи підсумки за минулий тиждень, розпочала з того, що 12 травня спільно з заступником селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Віталієм Новіком та головою Вишгородської районної ради Андрієм Анісімовим відбулася робоча зустріч на чолі першого заступника голови КОДА Дмитра Назаренка, до якої приєднався голова бюджетної комісії Київської обласної ради Руслан Кузьменко. Питання порядку денного – виділення додаткової дотації (субвенції) для Поліської селищної територіальної громади у зв’язку з її фінансовою неспроможністю. Обласні керівники обіцяли допомогу, але й нам дано завдання постійно працювати над наповненням дохідної частини.

14 травня на базі Максимовицького НВО відбулися громадські слухання щодо майбутньої реорганізації Максимицького НВО. Також цього дня відвідала нашу громаду народний депутат Ольга Василевська – Смаглюк. Метою її візиту було інспектування об’єктів закладів освіти, де проходять або заплановані роботи з утеплення (Вовчківське НВО), влаштування внутрішніх туалетів (Луговицьке НВО) та спортзал (Мар’янівський опорний навчальний заклад). Ользі Михайлівні була донесена ситуація з фінансами у громаді, яка, у свою чергу, пообіцяла знайти шляхи виходу з неї та допомогти у заміні лічильника у Рагівській філії, який згорів внаслідок перенапруги 1 травня. Олена Миколаївна звернула увагу на те, що 15 травня сталася досить прикра подія: шляхом взлому вхідних дверей пограбовано КП ПСР «Поліська центральна аптека № 19». Злодія розшукує поліція.

          Головний лікар КНП ПСР «Поліська центральна лікарня» Олена Котляр у своєму виступі зупинилася на статистиці захворювання на коронавірус за весь період пандемії: одужало 226 чол, хворих на сьогодні 3, а провакцинованих 392 чол. Олена Олександрівна додала, що впродовж тижня має ще надійти вакцина, тому вакцинацію буде продовжено. Виступ головного лікаря було продовжено і функціонуванням на базі КНП ПСР «Поліська центральна лікарня» паліативної допомоги, до речі, про яку цікавилася і народний депутат. Паліативна допомога – це комплекс заходів спрямованих на покращення якості життя пацієнта з захворюваннями, що обмежують життя, або з захворюваннями, що загрожують життю, відповідно до критеріїв визначення пацієнта, що потребує паліативної допомоги, шляхом запобігання та полегшення фізичних, психологічних, духовних страждань і допомоги членам його сім'ї, іншим особам, що здійснюють за ним догляд. Основними складовими паліативної допомоги є медична (симптоматична терапія, попередження та лікування хронічного больового синдрому, медикаментозна терапія, надання ефективного знеболення), соціальна (в тому числі надання соціальної послуги паліативного догляду), духовна і психологічна підтримка пацієнта та його сім'ї, інших осіб, що здійснюють догляд за пацієнтом. Лікарня планувала отримати пакет послуг паліативної допомоги на 200 пацієнтів (на одного пацієнта згідно закону мають виділяти 14 тис. грн.. в рік, в загальному – це 2 млн 800 тис грн),  фактично виділено тільки 750 тис грн, а це втричі менше від потреби.

          Заслухано інформацію начальника фінансового відділу Таміли Пожарської про стан виплати заробітної плати підприємствам, установам, організаціям селищної ради станом на 17.05.2021 року, яка повідомила, що з освітньої субвенції аванс за травень отримали лише педагогічні працівники.

Селищний голова представила колективу нового очільника прикордонної застави «Млачівка» Шмарка Владислава Євгеновича,  з яким обговорили питання про виділення земельної ділянки для проведення вправ навчених стрільб персоналом прикордонної служби «Млачівка».

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи бажаєте Ви щоб на території Поліської ТГ увімкнули вуличне освітлення?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь