Поліська територіальна громада
Київська область, Вишгородський район

ЗА ПРОГРАМОЮ ПРЕЗИДЕНТА «ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО» УКРАВТОДОР РЕМОНТУЄ ДОРОГИ У ЗОНІ ВІДЧУЖЕННЯ

Дата: 20.04.2021 08:28
Кількість переглядів: 1017

ЗА ПРОГРАМОЮ ПРЕЗИДЕНТА «ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО» УКРАВТОДОР РЕМОНТУЄ ДОРОГИ У ЗОНІ ВІДЧУЖЕННЯ

Фото без опису

Минулого року Укравтодор взяв на свій баланс майже 200 км доріг у Зоні відчуження, і вже цього року у рамках програми президента “Велике будівництво” він почав ремонт дороги від КПП “Дитятки” до “Прип’яті”, а також під’їзд до ЧАЕС. Про це повідомляє голова Укравтодору Олександр Кубраков.

“Наше завдання – за 3 роки привести до ладу популярні туристичні маршрути та забезпечити нормальний доступ до Зони природоохоронців, науковців, енергетиків та підприємців”, – повідомив Кубраков.

Він також навів дані Держагентства з управління зоною відчуження: з 2015 до 2019 року кількість туристів у Зоні збільшилася з 8 до 124 тисяч, з них майже 80% –  іноземці.

Крім того, з 2018 року на території Зони працює перша сонячна електростанція – Solar Chernobyl. Ряд інвесторів з України та світу розглядають можливість будівництва нових сонячних електростанцій, адже тут є і доступна земля, і необхідні потужності для транспортування електроенергії.

“Оновлення основного туристичного маршруту в Зоні відчуження – ще один символ відродження цих територій”, – сказав голова Укравтодору.

За його словами, вже у цьому році до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи Укравтодор оновить 40 км між КПП “Дитятки” та “Прип‘ять”, а також під’їзд до ЧАЕС.

Як заявив раніше заступник керівника Офісу президента та координатор “Великого будівництва” Кирило Тимошенко, у рамках програми Президента до кінця 2023 року планується відбудувати всю мережу загальнодержавних доріг (трас між великими містами).

http://koda.gov.ua/news/za-programoyu-prezidenta-velike-budi/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи бажаєте Ви щоб на території Поліської ТГ увімкнули вуличне освітлення?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь